Салати

Шпецле салата с дресинг и чедър


10609410_10205098088790143_1652734052075753025_n

11136643_10205098087790118_2954136442293548178_n

От доста време се заглеждам по шпецлето в Лидл и все отлагах вземането му. Вчера реших най-накрая да пробвам как е на вкус. Тъй като чакам на гости мои добри приятелки от университета, които са вегетарианки реших да спретна нещо бързо с шпецлето.  Е така се роди идеята за  тази топла и вкусна салата. Получи се доста вкусна и бърза рецепта. Не остана изцяло немска темата, както беше предвидено в началото, тъй като добавих чедър, но все пак  се получи страхотно!

Продукти: 250 грама шпецле,  100 грама чедър,  връзка магданоз, сока на един лимон, 40 мл зехтин, 2-3 с.л сладка едрозърнеста горчица отново от Лидл,  сол на вкус и зелени маслини с чушка за декорация.

Сваряваме шпецлето във  вряща вода за 15 минути.  Приготвяме си дресинга като разбиваме сока на лимона със зехтина и горчицата, добавяме наситно нарязан пресен магданоз и овкусяваме със сол. Прецеждаме шпецлето и го овкусяваме със дресинга. Отгоре настъргваме чедъра и добавяме маслините.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s