Основни ястия

Телешки стек с карамелизиран червен лук


11102891_10205016624953598_9164369034341156304_n

Рецептата за това страхотно ястие е вдъхновено изцяло от Лидл. Купихме си от там страхотни телешки стекове, които не  се стърпях и веднага реших да приготвя. Благодарение на Лидл напоследък разнообразяваме изключително много менюто вкъщи. Имат доста голямо разнообразие на продукти, които винаги ме вдъхновяват да направя десерт, основно или салата.

Продукти  – 400 гр телешки стек, сол, розмарин, черен пипер и малко зехтин.

Овкусяваме месото с подправките и запичаме за кратко от двете страни в сгорещин тиган с няколко капки зехтин.

За соса  – 3 глави черевен лук нарязан на полумесеци, 80 мл  червено вино, 30 мл зехтин, 100 мл прясно мляко, 1 с.л  захар или мед, 1 – 2 с.л соев сос, пипер и сол по желание.

Задушаваме червения лук в зехтина до омекване. Добавяме захарта да се карамелизира леко. Постепенно добавяме червеното вино и млякото. Варим за кратко соса. Подреждаме месото в тавичка, добавяме малко вода и заливаме със соса. Печем при температура 250 градуса до готовност. Накрая добавих настъргано сирене чедър и стана превъзходно.

Да ви е сладко!

Advertisements

2 thoughts on “Телешки стек с карамелизиран червен лук

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s