Предястия

Предястие с домати и крема сирeне


10518858_10204333126146555_2256906585683693235_n          10885054_10204333127506589_3596940661596763271_n

Това предястие го спретнах за има няма около 10 минутки за Новогодишната трапеза. Отново импровизирах според наличните продукти вкъщи. Получи се доста балансиран вкус. Продуктите са за две предястия.

Продукти:  2 филии пълнозърнест хляб, 120 грама крема сирене тип „филаделфия“, 3 – 4 с.л гъсто кисело мляко, 20 гр  сирене,  2 домата, стрък пресен лук, сол (по желание)зехтин и няколко капки лимонов сок за овкусяване, кашкавал за декорация и 2 маслини.

Приготвяне:  С помощта на ринг изрязваме от филиите подложки за предястието. Смесваме крема сиренето с киселото мляко, добавяме сиренето и по желание сол. Нарязваме доматите с пресния лук и ги овкусяваме със зехтин и няколко капки прясно изцеден лимон –  по желание може да сложите и пресен босилек ще се върже идеално. В метален ринг оформяме като първо слагаме кръгчетата от хляба,  след това  сипваме от сместа с крема сиренето, а на следващия ред доматите. За декорацията от кашкавала  –  настъргваме кашкавала на купчинки върху нагорещен тиган докато се получат хрупкави мрежички. Докато са топли лесно може да ги огъвате в желана форма. Да ви е сладко .

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s