Пилешко

Пилешко с моцарела, спанак и поширани яйца


10360188_10203829742722284_1664834191082822170_n 10711083_10203829744122319_4753094414977265331_n

Ето, че най-накрая реших да публикувам и едно основно ястие, което приготвях наскоро. Непрекъснато експериментирам и правя всевъзможни неща за похапване, но все не се сещам да снимам. Единствено  сладкишите удостоявам с внимание, но ще  се поправя обещавам. Следващото ястие, което ще ви представя се хареса много вкъщи и се прави бързо.

Продукти : 2 броя пилешки пържоли от бут  (може и от гърди), 1 пакетче моцарела, шепа пресен спанак, 2 яйца, 1с.л оцет, черен пипер и сол на вкус, зехтин. За гарнитура 300 гр замразени зеленчуци (мексикански микс), 2 домата.

Приготвяне : Нарязваме моцарелата на филийки, и ги подреждаме върху пилешките пържоли. Слагаме спанака върху моцарелата и подправяме със сол, пипер и малко зехтин. Навиваме на руло пържолките, след което ги захващаме с клечки за зъби, за да запазят формата си.  Слагаме пилешкото в тавичка, доподправяме на вкус и добавяме замразения микс отстрани. Всичко се пече заедно, така вкусовете от пилешкото попиват и в зеленчуците. Печем при температура 220 градуса до готовност.

За пошираните яйца – Слагаме на котлона тенджера вода  с 1 с.л оцет. Когато заври чукваме яйцата във врялата вода. Изчакваме няколко  минути  докато се сварят и ги изваждаме. Хубаво е вътре жълтъка да е леко течен. Така стават идеални поширани яйца.

,

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s