Тестени

Pan de leche – Питки с мляко


1525423_10204072309906312_5777548711638652857_n                  10552401_10204072311146343_4051742741409274711_n10313198_10204072312266371_835016151676177635_n

Моите родители от дълги години живеят в Испания и това стана повод да опозная повече самата страна, културата  и начина на хранене на испанците. При посещенията си там винаги съм се възхищавала на храната. Това е и причината да приготвям различни  испански ястия вкъщи. Безспорно любимото ни  си остава   – paella . От доста време съм си записала една  рецепта за хляб и днес реших да я изпробвам. Е смело мога да кажа, че това е най-вкусният  хляб, който съм яла в живота си – леко сладък, с конци и изключително пухкав. Рецептата е от блога на http://www.sundaysbaking.wordpress.com

Продукти : 500 гр брашно, 250мл прясно мляко, 7гр суха мая (25гр прясна), 40гр захар, 1ч.л сол, 70гр масло, 2ч.л мед, 1 яйце за намазване.

Приготвяне: Смесваме сухите съставки в купа и постепенно прибавяме топло прясно мляко. Замесваме тестото и добавяме маслото и меда. Месим докато стане еластично тесто. Аз използвах робота, но и на ръка става. Оставяме да втаса за около 2 часа. Загряваме фурната на 180 градуса. През това време оформяме тестото в желаната форма. Може да се добавят и различни пълнежи. Преди печене намазваме с жълтък.  Да ви е сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s