Сладкиши

Тирамису – импровизирано


ИзображениеИзображение

 

Както ви споменах преди няколко публикации обожавам италианска кухня. Често приготвям различни десерти, паста, пици и други ястия. Винаги съм искала да опитам тирамису, но незнайно защо все отлагах във времето. За истинско хубаво тирамису са нужни качествени продукти и много старание. Моят вариант на десерта е далеч от оригинала, но пък се получи доста вкусна импровизация според наличните продукти, а и стана ужасно бързо.

Продукти: 24 броя бишкоти Савоярди, 250гр маскарпоне, 250гр заквасена сметана, 3с.л гъсто кисело мляко, 3с.л пудра захар, 1с.л какао на прах – неподсладено,  сварено кафе около 200 мл, ванилия, кората на един лимон.

Приготвяне: Разбиваме маскарпонето, заквасената сметана и  киселото мляко на гладък крем. Прибавяме какаото, пудрата захар, ванилията и кората от лимона. Потапяме бишкотите в кафето и редим в тавата – при мен се хванаха 12 бишкоти на ред. Покриваме с крем и повтаряме  процедурата с останалите бишкоти и крема. Поръсваме с какао и декорираме с шоколад.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s