Тестени

Кроасани


Изображение

 

Днес за пореден път установявам, че когато човек има желанието  и  куража  да пробва нещо ново, нещата просто се случват естествено. Винаги съм мислила, че е много трудно да си направиш домашни кросани и именно затова  досега не съм се престрашила да изпробвам някоя рецепта. Реших, че е време да поправя тази грешка, тъй като ги обожавам.  След кратка консултация с интернет попаднах на  точната рецепта (http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_2847.html). Винаги съм се възхищавала на творенията на Йоли и  затова избрах точно нейната рецепта. Направих половин доза само за проба и мога само да съжалявам че не направих цялата.  Оказа се, че е лесно да си приготвим вкусни кросани вкъщи.

 

Продукти: 500гр брашно, 20гр прясна мая, 10гр сол, 50гр захар, 250мл топла вода, 125гр масло на стайна температура.

Приготвяне: Разтваряме маята с малко топла вода, брашно и захар и изчакваме да  шупне.  Прибавяме маята към брашното  и месим докато получим еластично тесто. Разточваме на правоъгълник и мажемс масло. Сгъваме пак и мажем с масло докато се получи квардрат. Увиваме във фолио и слагаме във фризера за 30 минути да стегне маслото. Повтаряме тази процедура с маслото и фризера още веднъж.  Разточваме тестото и режем на триъгълници. Пълним по желание със солена или сладка плънка.  Оставяме кроасаните да втасат, след което мажем с разбито яйце и печем на 200 градуса.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s